Inca de la inceput tin sa mentionez ca aceasta prajitura este un original, reteta nemaintalnita la nimeni. Am creat-o special pt Lisa, pt ca astazi este si ziua ei.
Lisa, draga mea, iti urez din toata inima un calduros LA MULTI ANI, MULTA SANATATE SI FERICIRE! ITI UREZ CA TOATE DORINTELE TALE SA DEVINA REALITATEA SI SA ADUCI PE LUME UN BEBELUS SANATOS, FRUMOS SI MANCACIOS!
Revenind , trebuie sa dau si reteta :
mai intai de toate, se pun cu 2 ore inainte 20 gr de stafide la hidratat in coniac
pt blat am folosit:
-4 oua
-4 lg de ulei
-4lg de faina
-4 lg de zahara
-2 lg de cacao
-jumatate de lingurita de praf de copt.
Asa cum bien stiti, se face un pandispan, foarte usor de facut : galbenusele se amesteca la fel ca la maioneza cu uleiul, apoi albusele se bat foarte bine cu zaharul, se adauga peste galbenuse si se amesteca atent sa nu se lase. Se adauga apoi faina si praful de copt. Se opresc 2 lg din compozitie. Apoi se adauga in restul de amestec si cacaoa. Se pune in tava, iar cu amestecul alb se traseaza liniute astfel: . se da la cuptor la 175°C pt cca 15 minute. Se scoate si se ruleaza intr-un prosop.
Pt crema avem nevose de:
-2 oua
-8 lg de zahar
-250 ml lapte
-15 gr de gelatina
-100 gr ciocolata amaruie
-200 ml frisca lichida.
Ouale se amesteca foarte bien cu zaharul pana devin o spuma, apoi se aduga laptele, si se pune la foc mic pana se ingroasa. se aduga apoi gelatina inmuiata, si se opraste focul. Atentie, crema nu trebuie sa fiaba. Se rupe apoi bucatele ciocolata si se adauga in crema, amestecand usor pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se adauga frisca batuta. Se lasa deoparte.
Se intinde, foaia de rulada, se stropeste cu coniac, apoi se pune crema care trebuie lasata cam jumatate de ora inainte in frigider. Apoi se aseaza frumos deasupra stafidele. Se ruleaza, si se lasa la frigider cca 2 ore. Apoi se scoate, se unge cu o lingura de crema uniform, se adauga alune tocate si se orneaza dupa placere.
p.s. sper din toata inima sa iti placa Lisa! feliutza e pt tine
1 commento:
multumesc tare mult Atia, esti o scumpa. Ahhh...e exact ce imi doresc...ciocolatoasaaaaaaaaa. te pup si vorbim pe mess
lisa
Posta un commento