Pt aceasta crema am injumatatit cantitatile din reteta luata de la doamna Ana caruia ii multumesc din suflet!
Ingrediente:
-2 oua
-8 linguri de zahar
-1 cana de 250 ml de lapte
-10 gr gelatina
-225 ml frisca lichida
-450 gr persici din compot.
Am pus cele 2 oua, impreuna cu zaharul : , am amestecat fff bine pana ce s-au spumat si au devenit asa : . dupa am adaugat laptele si am pus pe aragaz la foc fff mic amestecand incontinuu pana ce s-a ingrosat, adica ramaneau urme dupa frusta. am pus gelatina inmuiata, . apoi am lasat sa se racoreasca, adica asezand mana langa oala, caldura era suportabila. am batut cele 225 ml de frisca si am pus in compozitie.. apoi am facut piure 200 gr de persici si le-am adaugat in crema, iar restul de 250 de grame de persici le-am taiat bucatele pe care le-am adaugat si pe ele bine-inteles in crema.
aceasta crema poate fi folosita atat pentru rulade cat si pentru torturi
Nessun commento:
Posta un commento