aceasta reteta am gasit-o pe un site..acum o saptamana si mi-a facut cu ochiul...http://forum.egustos.ro/subiect/tort-zebra_466/..sper sa va placa p.s am mai modifiucat cate ceva
-4 oua
-piscoturi de sampanie
-500 ml frisca
-2 plicuri gelatina foi
-240 ml lapte
-200 gr zahar
-1 pachet fructe de padure congelate
-500 gr mascarpone
-200 gr cream cheese
- fructele de padure se dezgheata si se fac pure. Se lasa deoparte.
- mascarponele se mixeaza cu crema de branza si cu 2 linguri de zahar. Se lasa deoparte.
- cele 4 galbenuse se amesteca fff bine cu restul de zahar, se adauga laptele si se pune la foc mic pana cand se ingroasa. Se adauga apoi gelatina inmuiata.
- aceasta compozitie se adauga in etape peste compozitia de branza si se mixeaza pana devine asa:
- se bate frisca si apoi se adauga peste crema de mai sus.
- aceasta compozitie se imparte in 2 parti, una mai mare decat cealalta. In partea cea mai mica se adauga piurè-ul de fructe de padure. Se amesteca.
- se pune inelul d ela tortiera pe platoul de servit, apoi se inconjoara de pergament si se pun piscoturile insiropate cu cherry pe platou.
- se adauga apoi o lingura din compozitia alba in mijlocul tavii si o lingura de compozitie cu fructe de padure
- se continua pana la sfarsit.
- rezultatul:si..sectiunea!
2 commenti:
Buna Atia!acest tort areata bine si cred ca e si bun!il voi trece in lista de asteptare!+bine te-am gasit pe blogul tau!sa-ti mearga bine!si mai trec sa vad una alta!te pup cu voia ta!
multumesc de urarai mariana! cat despre tort, incearca-l pt ca nu o sa iti para rau..si eu aveam multe alte retete inaintea acestuia dar uite ca am renuntat la celelalte si l-am facut pe acesta. sincer a fost o tava mare cu dm de 28 de cm, plina, care s.a dus in cateva minute
Posta un commento