martedì 28 ottobre 2008

APPLE SCONE CAKE



Cu cca 5 ani in urma am mancat pt prima data aceasta prajitura. Si astazi imi aduc aminte cat a fost de buna. Asa cum tot imi place sa ma plimb pe net am spus ca a venit momentul in care sa caut reteta iar spre fericirea mea am gasit-o!

INGREDIENTE:

CRUSTA: -280 gr faina

-100 gr zahar tos

-1 ½ lg praf de copt

-113 gr de unt sau margarina

-1 ou

-120 ml lapte caldut

-esenta de vanilie

UMPLUTURA:-500 gr mere curatate si taiate cubulete

-2 lg zahar tos

1 lg-ita scortisoara.

Se amesteca faian cu zaharul si praful de copt, apoi se adauga margarina sau untul cubulete si se lucreaza cu mana. Se adauga apoi laptele amestecat cu oul batut si se omogenizeaza. In cazul in care mai este nevose de ceva faina, s emai pune pana devine un aluat usor de intins. Coca se imparte in 2 parti, una mai mica decat cealalta, apoi s eintinde o foaie din partea cea mai mare. Se foloseste o tava rotonda pt tarte, de cca 26 cm diametru. Se pune foaia pe tava unsa cu margarina, apoi se taie bordurile care sunt mai lungi. Se adauga merele care au fost in prealabil amestecate intr-un boul cu zaharul tos si scortisoara apoi se adopera cu cealalta foaie de aluat. Se sparge din loc in loc cu furculita usor, apoi se unge toata suprafata cu albus de ou, dupa care se presara cu zahar tos. Se da la cuptorul deja incins la 175°C pt cca 35 minute, pana se rumeneste frumos pe toata suprafata. Se serveste calda, preparata cu zahar praf si cu inghetata d evanilie deasupra.

POFTA BUNA!

1 commento:

maya ha detto...

Foarte faina praji asta cu mere!