mercoledì 12 novembre 2008

TARTA CU COMPOT DE PIERSICI


De ceva timp imi era dor de o tarta…vroiam ceva tip blat moale dedesubt,

crema de vanilie si lamaie si…fructe cu gelatina deasupra. Zis si facut.

ingrediente: Un blat normal din 5 oua, 5 lg de zahar si 5 lg de faina.

crema:

Crema : --4 galbenuse,-100 gr zahar ,-500 ml lapte, -1 baton de vanilie,-coaja rasa de lamaie

Galbenusele se mixeaza bine cu zaharul, se adauga apoi laptele deasupra,

se amesteca apoi se pune la fiert cu batonul de vaniglie si coaja de lamaie.

Se lasa sa fiarba pana ce se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Montarea prajiturii:

blatul se insiropeaza cu siropul din compotul de persici, apoi se aseaza deasupra crema. Se lasa la frigider cca 30 d eminute,d upa care se scoate si se aseaza feliile de persici deasupra. Se face o gelatina din pliculetele pt tarte de la dr oetker apoi se aseaza peste persici. Se lasa la frigider cca 2 ore, apoi se serveste. Pofta buna!

Nessun commento: