venerdì 13 giugno 2008

ciorba de perisoare


ingrediente:

-1 os de vitel

-500 gr de carne tocata de vita

-1 ceapa

-2 picioruse de telina

-jumatate de ardei rosu si galben

-o mana de orez pt fier

-2 oua + 1 galbenus

-50 gr de pesmet

sare, piper.

Se punela fiert osul si se lasa sa fiarba cca 2 ore. Se strecoara zeama si se da osul afara. Se pune dinnou la fiert. Se adauga verdeturile taiate. Intre timp ce verdeturile dau un clocot, se prepara perisoarele. Orezul s epune la fiert cu cca 15 minute inainte dar atentie, nu trebuie sa fie fiert de tot, sa fie pe jumatate. Se pune carnea tocata intr-un vas, se adauga pesmetul, ouale si galbenusul, sare, piper apoi se adauga orezul. Se amesteca bine, se fac biluce si se pun cand colocoteste supa. Se lasa la fiert cca 20 de minute dupa care se stinge. Eu, ca sa ii dau si un pic de ceva mai deosebit am facut si taitei in casa si i-am adaugat. Pofta buna!

Nessun commento: