martedì 10 giugno 2008

chocolate mint brownies







Ingrediente pt blat

-2 oua

-113 gr de unt sau margarina

-114 gr de ciocolata amaruie

-250 gr de zahar

-70 gr de faina

Mint layer

-50 gr de unt sau margarina, de preferat unt

-100 gr de frisca lichida

-sirop de menta dupa preferinta

Glazura:

100 gr de ciocolata dupa preferita, amaruie sau cu lapte

BLATUL:

Se topeste ciocolata cu untul pe aburi, apoi se ia de pe foc si se adauga cate un ou, pana devine compozitia omogenea. Apoi se adauga zaharul, , se omogenizeaza iar apoi faina, . se torna in tava pe acre am pus in prealabil folie de aluminiu, apoi se da la cuptorul pre incalzit la 160°C pt cca 25-30 minute.. am lasat apoi sa se raceasca in tava, dupa care am scos blatul,l-am intors pe un platou dupa care i-am pus de jur imprejur folie de aluminiu.

CREMA DE MENTA:

intr-un bol se pune untul, frisca si siropul de menta si se pune pe o oala cu aburi pana ce untul se topeste si se omogenizeaza compozitia. In reteta originala scria ca trebuie pus si zahar dar cum frisca si siropul meu de menta erau deja dulci am renuntat. Apoi bolul se pune intr-un alt vas cu apa rece si gheata inauntru si semixeaza pana ce devine cao crema spumosa. Am ajuns la aceasta metoda dupa 3 creme care s-au taiat si pe carea trebuit sa le arunc.

Apoi am pus peste blat, , am lasat jumatatede ora la frigider sa se intareasca crema cat de cat si apoi am glazurat cu ciocolata.

Am lasat de seara pana dimineata in frigider si a doua zi am taiat prajitura cu un cutit cu zimti( ce se foloseste pt taiat painea proaspata) l-am bagat in apa fierbinete, l-am uscat cu un prosop de bucatarie si am taiat prajitura. Acesta este rezultatul final:

1 commento:

Laura S. ha detto...

Hallo Atia,
Prajitura ta ma atras si asa am ajuns la tine.Minunata reteta si la fel minunat Blog!
Reteta o sa o copiez si eu, si cind trece sezonul de fructe proaspete,o sa oincerc sa o pun ei eu in aplicatie.Sper sa-mi reuseasca tot asa de bine ca si tie.
Inca o data multumiri pt. reteta si poze si mult spor in continuare!
Cu deosebit respect si poate si prietenie
Laura S.