giovedì 4 dicembre 2008

Saculete cu legume


Saptamana aceasta m-am gandit sa fac o prima reteta dintr-o revista cu retete mediteranene. Asa cum saculetele acestea aratau foarte bine am spus ca merita sa le fac. Plus ca interiorul este plin de legume, asa cum ii place sotului si branza. Dar sa trecem la treaba:

ingrediente pt cca 20 de saculete

Am facut putina pasta philo, folosind 400 gr de faina,200 ml apa si 3 lg ulei de masline. Am lasat-o sa se odihneasca putin apoi am facut foi foarte subtiri pe care in teorie ar fi trebuit sa le las sa se usuce cca 15 minute dar eu am trecut direct la munca :D.

Apoi cu cca 2 ore inainte de a face foaia am facut umplutura de legume. Pentru aceasta avem nevoie de : 1 vanata mare, 1 dovlecel, 2 rosii,1 morcov,1 piciorus de telina,1 catel de usturoi, putin patrunjel,cca 100 gr cascaval. Taiem vanata cubulete micute, punem ceva sare deasupra si lasam sa scoata apa din ea, cca 15 minute, apoi o stoarcem.Calim usturoiul in ceva ulei, apoi adaugam telina si morcovul taiat cubulete. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam vanata si dovlecelul taiat si el cubulete. Adaugam si rosiile taiate tot cubulete, apoi patrunjelul taiat marunt, sare si piper. Acoperim si lasam inca cca 15 minute a.i. sa se coaca legamele. Dupa cca 1 ora, adaugam si cascavalul taiat sau ras. Amestecam bine si lasam deoparte.

Luam o foaie de aluat, si taiem patrate de cca 15 cm .punem o lingura de compozitie de legume, adunam sus marginile si legam ca pe un saculet cu un fir de iarba de ceapa.(sincer nu stiu cum sa ii spun altfel, sunt niste cepusoare foarte mici, care au niste frunzulite tip iarba ce se folosesc in bucatarie. Pt cei care sunt prin Italia, erba cippolina :D) *

Continuam pana terminam toata compozitia * apoi dam la cuptorul deja incins la 200°C pt cca 20 minute. Ca sa prinda culoare mai bine, se pot unge cu un out batut cu putin ulei, ceea ce eu nu am mai facut din graba. Sunt foarte aspectuoase si sunt si bune la gust. Asta pt cei carora plac legamele, dar eu raman tot la deserturi :D

Pofta buna!*

6 commenti:

Lissa ha detto...

Ce bune sunt mmm..eu am facut odata asa ceva(modelul) tot dintr-o revista ,din clatite si le-am umplut cu carne tocata, m-a cam chinuit pana le-am legat ca alunecau clatitele... cred ca-s mai bune asa cu pasta philo.
Un sfarsit de saptamana placut Atia,te pup!

atia ha detto...

sa stii ca au fost foarte apreciate saculetele mele si sunt si usor de facut. adica eu nu m.am chinuit foarte mult la legat. multumesc mult pt urarea de sfarsit de saptamana, la feliti urez si eu tie. pupici!

kris ha detto...

Ce dragute sunt! O sa le incerc :-))

vincent ha detto...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Vicky ha detto...

Super frumosi saculeti tai, arata foarte apetisant.

Tutu ha detto...

Atia, saculetii tai arata minunat! Poate am timp sa-i incerc intr-o zi. Te mai asteptam si pe forumul cu mamici ca nu mai stim nimic de tine. Te pup!