Reteta de la Maya
De cateva zile, am tot facut dute-vino cand pe site-ul meu cand pe-al lui Maya, si m-am uitat cu mare drag la ce minunatie de tigarete umplute cu branza a facut. Tigaretele alea ale ei aratau foarte bine si mi-au facut cu ochiul. Dar problema: pasta yufka… dupa nenumarate intrebari, si vre-o 2 ore de cautat reteta pt pasta yufka pe net, am reusit sa o gasesc !!! Fericire! Asa am constatat ca aceasta foaie yufka, nu ar fi decat 750 gr de faina si 2 pahare de lapte. Dar asta spunea o reteta, alta spunea ca la 2 pahare de faina, se vor pune 2 oua, 6 linguri jumatate de unt, ¼ pahar de apa si putina sare. Cum nici una nici alta nu erau cine stie ce mare smecherie, am pus frumos manutza si le-am facut pe amandoua. Concluzia: sunt amandoua asemanatoare doar ca: cea cu lapte se intinde mai greu, iar dupa ce se coace ramane intreaga, iar cea cu oua, ia culoarea galbuie de la outze,se intinde si mai usor, deci devine si mai subire, iar cand se coace, devine mult mai frageda. Dar deja va plictisesc cu prea multa vorbarie, asa ca sa trecem la ingrediente:
avem nevose de ceva pasta yufka, vreo 2 foi, daca le comparati din magazin, iar daca le faceti voi, pasta facuta cu 500 gr faina si 250 ml lapte, 2 tipuri de branza, in reteta originala Maya a folosit feta greca si cascaval, eu din lipsa de cascaval am pus scamorza, piper, si putin patrunjel.
Se toaca marunt patrunjelul, se sfarama feta si se rade scamorza, se amesteca impreuna cu putin piper.
Din cele 2 foi yufka, se taie triunghiuri. Se ia cate un triunghi, se pune putina compozitie aproximativ la mijlocul sau, apoi se impatureste.
Se fac astfel tigarete, pana terminam compozitia,* apoi se prajesc in ulei incins. Si cam asa arata la sfarsit.*
Sunt tip aperitive, sunt super bune, si sincer, Mickey Mouse, adica sotul meu a fost foarte multumit de ele. Deci, eu in calitate de Minnie Mouse, vi le recomand cu caldura. Sunt sigura ca va vor place! Bon appetit!
4 commenti:
Foarte misto arata!
Foarte bine arata,o sa le incerc si eu ,yufka era o problema !
maya, lissa, multumesc mult. cat despre foi sa le lasi putins a se usuce dupa ce le faci. asta am invatat :P
Ciao Giulia!! am gasit blogul tau cautand pe net retete cu yufka,spre norocul meu de curand le-am gasit la Auchan(ala din Mestre,poate ajungi)sunt la raionul de salamuri(au adus o gramada de preparate romanesti mmm) asa ca si eu le-am ochit pe alea ale lui Maya si o sa incerc sa le fac si eu-fara cascaval,ca tine caci arata taare bine!
Posta un commento