giovedì 3 luglio 2008

TARTA CU FRUCTE SI CREMA PASTICCERA



Asa cum astazi este ziua mea, m-am gandit sa fac ceva bun. Plus ca in seara asta voi avea si musafiri. Am ajuns la concluzia ca vreau sa fac ceva repede dar care sa fie tortusi de efect. Sa fie racoritor dar nu inghetata. Asa, am ajuns la aceasta prajitura.

Ingrediente: pt pasta de dedesubt(pasta frolla)

-1 ou

-200 gr faina

-75 gr zahar

-100 gr unt sau margarina. (eu am pus margarina pt dupa mine, prajiturile facute cu margarina nu sunt atat de grase precum cele cu unt)

pt crema :

- 2 pliculete de crem a pasticcera la rece( pt persoanele din romania se poate folosi f bine si orice alta crema la rece de vanilie sau lamaie). Eu am folosit crema la rece pt ca era prea cald sa stau langa aragaz si sa fac eu crema.

Pt ornat : fructe dupa preferinte. Eu am folosit kiwi, banane, persici, struguri si cirese pt ca nu am gasit capsuni.

Am facut un aluat amestecand toate ingredientele pana a devenit totul omogen.

Am intins o foaie si am pus-o pe tava rotunda cu diametrul de 28 cm, intinzand si pe marginale tortierei aluatul. Am pus apoi o foaie de pergament deasupra si apoi boabe de fasole ca sa nu se lase aluatul de pe margini.

Am bagat in cuptorul deja incins la 200 °C si am lasat pt cca 15 minute. Apoi am scos , am luat prima foaie cu babele de deasupra si am mai pu sin aragaz pana s-a rumenit usor foaie.

Am scos apoi din aragaz si am lasat sa se raceasca. Intre timp am pregatit crema pasticcera folosind 2 pliculete si 500 ml lapte. Am pus in forma de prajitura si am dat la frigider 30 de minute pana ce a prins o anumita consistenta crema. Cand am scos tarta, am pus fructele dupa plac, am facut o tortagelle si am pus-o deasupa si am lasat din noula frigider pt cateva ore. Voi reveni cu sectiune.

mercoledì 2 luglio 2008

Cupe de fructe cu crema de lamaie semi-inghetate




Am inceput cu ideea de a face un tort diplomat cu fructe, dar amintidu-mi abia dupa ce m-am intors acasa de la cumparaturi ca am uitat de gelatina, lucru esential in prepararea cremei pt diplomat am improvizat si am ajuns la concluzia ca voi face o crema normala, la care voi adauga fructe si o voi pune la inghetat.

Ingrediente pt crema de lamaie: ( 6 cupe)

-3 oua

-200 gr zahar

-350 ml lapte

-coaja de la o lamaie

- 200 ml frisca lichida

- fructe proaspete( eu am folosit kiwi, ananas si piersici)

- putina esenta de lamaie pt parfum

am pus ca de obicei, cele 3 oua mixate spuma cu zaharul si laptele pe foc pana s-a ingrosat cat de cat, apoi am lasat la racorit. Am batut bine frisca si am amestecat-o cu crema de lapte. apoi am ras coaja de lamaie si am adaugat-o la compozitie dupa care am pus si cateva picaturi de esenta de lamaie pt a parfuma crema. am adaugat apoi fructele.

aceasta compozitie am lasat-o al congelator cca 2 ore apoi am pus crema in cupe si le-am ornat cu bombonele foarte marunte, piscoturi,ciocolata rasa si fructe taiate fin. Apoi le-am pus din nou in congelator pt o alta jumatate de ora pana lke-am servit.

Au fost deosebite si de efect,plus ca au fost si usor de preparat.