martedì 24 giugno 2008

Prajitura LISA-MAGIC




Inca de la inceput tin sa mentionez ca aceasta prajitura este un original, reteta nemaintalnita la nimeni. Am creat-o special pt Lisa, pt ca astazi este si ziua ei.

Lisa, draga mea, iti urez din toata inima un calduros LA MULTI ANI, MULTA SANATATE SI FERICIRE! ITI UREZ CA TOATE DORINTELE TALE SA DEVINA REALITATEA SI SA ADUCI PE LUME UN BEBELUS SANATOS, FRUMOS SI MANCACIOS!

Revenind , trebuie sa dau si reteta :

mai intai de toate, se pun cu 2 ore inainte 20 gr de stafide la hidratat in coniac

pt blat am folosit:

-4 oua

-4 lg de ulei

-4lg de faina

-4 lg de zahara

-2 lg de cacao

-jumatate de lingurita de praf de copt.

Asa cum bien stiti, se face un pandispan, foarte usor de facut : galbenusele se amesteca la fel ca la maioneza cu uleiul, apoi albusele se bat foarte bine cu zaharul, se adauga peste galbenuse si se amesteca atent sa nu se lase. Se adauga apoi faina si praful de copt. Se opresc 2 lg din compozitie. Apoi se adauga in restul de amestec si cacaoa. Se pune in tava, iar cu amestecul alb se traseaza liniute astfel: . se da la cuptor la 175°C pt cca 15 minute. Se scoate si se ruleaza intr-un prosop.

Pt crema avem nevose de:

-2 oua

-8 lg de zahar

-250 ml lapte

-15 gr de gelatina

-100 gr ciocolata amaruie

-200 ml frisca lichida.

Ouale se amesteca foarte bien cu zaharul pana devin o spuma, apoi se aduga laptele, si se pune la foc mic pana se ingroasa. se aduga apoi gelatina inmuiata, si se opraste focul. Atentie, crema nu trebuie sa fiaba. Se rupe apoi bucatele ciocolata si se adauga in crema, amestecand usor pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit se adauga frisca batuta. Se lasa deoparte.

Se intinde, foaia de rulada, se stropeste cu coniac, apoi se pune crema care trebuie lasata cam jumatate de ora inainte in frigider. Apoi se aseaza frumos deasupra stafidele. Se ruleaza, si se lasa la frigider cca 2 ore. Apoi se scoate, se unge cu o lingura de crema uniform, se adauga alune tocate si se orneaza dupa placere.

p.s. sper din toata inima sa iti placa Lisa! feliutza e pt tine

venerdì 13 giugno 2008

tort zebra



aceasta reteta am gasit-o pe un site..acum o saptamana si mi-a facut cu ochiul...http://forum.egustos.ro/subiect/tort-zebra_466/..sper sa va placa p.s am mai modifiucat cate ceva

ingrediente:

-4 oua

-piscoturi de sampanie

-500 ml frisca

-2 plicuri gelatina foi

-240 ml lapte

-200 gr zahar

-1 pachet fructe de padure congelate

-500 gr mascarpone

-200 gr cream cheese

  1. fructele de padure se dezgheata si se fac pure. Se lasa deoparte.
  2. mascarponele se mixeaza cu crema de branza si cu 2 linguri de zahar. Se lasa deoparte.
  3. cele 4 galbenuse se amesteca fff bine cu restul de zahar, se adauga laptele si se pune la foc mic pana cand se ingroasa. Se adauga apoi gelatina inmuiata.
  4. aceasta compozitie se adauga in etape peste compozitia de branza si se mixeaza pana devine asa:
  5. se bate frisca si apoi se adauga peste crema de mai sus.
  6. aceasta compozitie se imparte in 2 parti, una mai mare decat cealalta. In partea cea mai mica se adauga piurè-ul de fructe de padure. Se amesteca.
  7. se pune inelul d ela tortiera pe platoul de servit, apoi se inconjoara de pergament si se pun piscoturile insiropate cu cherry pe platou.
  8. se adauga apoi o lingura din compozitia alba in mijlocul tavii si o lingura de compozitie cu fructe de padure
  9. se continua pana la sfarsit.
  10. rezultatul:si..sectiunea!

ciorba de perisoare


ingrediente:

-1 os de vitel

-500 gr de carne tocata de vita

-1 ceapa

-2 picioruse de telina

-jumatate de ardei rosu si galben

-o mana de orez pt fier

-2 oua + 1 galbenus

-50 gr de pesmet

sare, piper.

Se punela fiert osul si se lasa sa fiarba cca 2 ore. Se strecoara zeama si se da osul afara. Se pune dinnou la fiert. Se adauga verdeturile taiate. Intre timp ce verdeturile dau un clocot, se prepara perisoarele. Orezul s epune la fiert cu cca 15 minute inainte dar atentie, nu trebuie sa fie fiert de tot, sa fie pe jumatate. Se pune carnea tocata intr-un vas, se adauga pesmetul, ouale si galbenusul, sare, piper apoi se adauga orezul. Se amesteca bine, se fac biluce si se pun cand colocoteste supa. Se lasa la fiert cca 20 de minute dupa care se stinge. Eu, ca sa ii dau si un pic de ceva mai deosebit am facut si taitei in casa si i-am adaugat. Pofta buna!

spaghetti alle vongole



ingrediente:

-1 cutie de vongole deja curatate al naturale

- patrunjel

- un catel de usturoi

- ulei de masline

- spaghette pt fiert

se pun spaghettele la fiert. Intr-o tigaie incapatoare se caleste catelul de usturoi apoi se striveste si se scoate afara. Se adauga vongolele si se lasa sa prenda putina culoare. Se adauga apoi patrunjelul taiat fin iar imediat dupa spaghettele deja fierte. Se aduga si un polonic din apa in care au fiert pastelle. Se mai lasa putin ca sa se amestece bine apoi s epun in farfurie si se servesc

martedì 10 giugno 2008

chocolate mint brownies







Ingrediente pt blat

-2 oua

-113 gr de unt sau margarina

-114 gr de ciocolata amaruie

-250 gr de zahar

-70 gr de faina

Mint layer

-50 gr de unt sau margarina, de preferat unt

-100 gr de frisca lichida

-sirop de menta dupa preferinta

Glazura:

100 gr de ciocolata dupa preferita, amaruie sau cu lapte

BLATUL:

Se topeste ciocolata cu untul pe aburi, apoi se ia de pe foc si se adauga cate un ou, pana devine compozitia omogenea. Apoi se adauga zaharul, , se omogenizeaza iar apoi faina, . se torna in tava pe acre am pus in prealabil folie de aluminiu, apoi se da la cuptorul pre incalzit la 160°C pt cca 25-30 minute.. am lasat apoi sa se raceasca in tava, dupa care am scos blatul,l-am intors pe un platou dupa care i-am pus de jur imprejur folie de aluminiu.

CREMA DE MENTA:

intr-un bol se pune untul, frisca si siropul de menta si se pune pe o oala cu aburi pana ce untul se topeste si se omogenizeaza compozitia. In reteta originala scria ca trebuie pus si zahar dar cum frisca si siropul meu de menta erau deja dulci am renuntat. Apoi bolul se pune intr-un alt vas cu apa rece si gheata inauntru si semixeaza pana ce devine cao crema spumosa. Am ajuns la aceasta metoda dupa 3 creme care s-au taiat si pe carea trebuit sa le arunc.

Apoi am pus peste blat, , am lasat jumatatede ora la frigider sa se intareasca crema cat de cat si apoi am glazurat cu ciocolata.

Am lasat de seara pana dimineata in frigider si a doua zi am taiat prajitura cu un cutit cu zimti( ce se foloseste pt taiat painea proaspata) l-am bagat in apa fierbinete, l-am uscat cu un prosop de bucatarie si am taiat prajitura. Acesta este rezultatul final:

lunedì 9 giugno 2008

tort inimioara acoperit cu pasta de zahar

Urmand instructiunile de la TORT INIMIOARA-GIULIA SI LORETO am facut acelasi blat si acceasi crema pt ca ne-a placet foarte mult. Am schimbat insa aspectul.

Dupa ce am facut tortul, inainte de a-l orna cu pasta de zahar, l-am invelit intr-un strat ff subtire de unt frecat cu zahar pudra pt ca umiditatea din blat sanu intre in pasta si sa o topeasca.

Apoi am invelit totul in pasta de zahar si am ornat astfel :

Si o feliutza pt voi :

tort inimioara Giulia si Loreto

Urmand instructiunile mele de la « reteta mea de pandispan « si « crema gen diplomat » am facut un tort pt ziua indragostitilor,14 februarie pt mine si sotul meu. Deci: am facut blatul si l-am lasat la racorit. Apoi in forma de inimioara am pus pelicola alimentara dupa care am varsat crema inauntru , am pus partea de jos a blatului, am invelit totul in pelicola ce a ramas pe margini, si apoi am lasat la frigider cca 12 ore, sau mai bine de seara pana dimineata. A doua zi, am scos din frigider forma, am dezvelit filmul si am insiropat blatul cu cateva liguri de sirop de persici.l-am intors,pe platou, si l-am acoperit sa nu ii fie frig cu partea de sus a blatului.

Apoi l-am acoperit cu frisca

Si l-am decorat astfel :

Si o feliutza pt voi :