venerdì 13 giugno 2008

tort zebra



aceasta reteta am gasit-o pe un site..acum o saptamana si mi-a facut cu ochiul...http://forum.egustos.ro/subiect/tort-zebra_466/..sper sa va placa p.s am mai modifiucat cate ceva

ingrediente:

-4 oua

-piscoturi de sampanie

-500 ml frisca

-2 plicuri gelatina foi

-240 ml lapte

-200 gr zahar

-1 pachet fructe de padure congelate

-500 gr mascarpone

-200 gr cream cheese

  1. fructele de padure se dezgheata si se fac pure. Se lasa deoparte.
  2. mascarponele se mixeaza cu crema de branza si cu 2 linguri de zahar. Se lasa deoparte.
  3. cele 4 galbenuse se amesteca fff bine cu restul de zahar, se adauga laptele si se pune la foc mic pana cand se ingroasa. Se adauga apoi gelatina inmuiata.
  4. aceasta compozitie se adauga in etape peste compozitia de branza si se mixeaza pana devine asa:
  5. se bate frisca si apoi se adauga peste crema de mai sus.
  6. aceasta compozitie se imparte in 2 parti, una mai mare decat cealalta. In partea cea mai mica se adauga piurè-ul de fructe de padure. Se amesteca.
  7. se pune inelul d ela tortiera pe platoul de servit, apoi se inconjoara de pergament si se pun piscoturile insiropate cu cherry pe platou.
  8. se adauga apoi o lingura din compozitia alba in mijlocul tavii si o lingura de compozitie cu fructe de padure
  9. se continua pana la sfarsit.
  10. rezultatul:si..sectiunea!

2 commenti:

mariana ha detto...

Buna Atia!acest tort areata bine si cred ca e si bun!il voi trece in lista de asteptare!+bine te-am gasit pe blogul tau!sa-ti mearga bine!si mai trec sa vad una alta!te pup cu voia ta!

Giulia ha detto...

multumesc de urarai mariana! cat despre tort, incearca-l pt ca nu o sa iti para rau..si eu aveam multe alte retete inaintea acestuia dar uite ca am renuntat la celelalte si l-am facut pe acesta. sincer a fost o tava mare cu dm de 28 de cm, plina, care s.a dus in cateva minute